Laatste nieuws

08.07.2015 - Ip sensoren direct online
[Lees meer...]

20.05.2015 - MachineTalk staat op #M2MTalks
[Lees meer...]

12.02.2015 - Test M2M over radio geslaagd
[Lees meer...]

09.11.2014 - Introductie IoT Dashboards
[Lees meer...]
 [<<] [<] [1] [2] [3] [4] [5] [>] [>>

Test M2M over radio geslaagd

2015-02-12 10:50:08


Machines worden gemonitored via een lokaal 868MHz radionetwerk


MachineTalk heeft in samenwerking met een grote klant in tijdelijke koelunits succesvol een test uitgevoerd om deze units uit te lezen en aan te sturen via een draadloos 868Mhz radio netwerk. Het voordeel voor de klant is dat hij nu zonder het trekken van kabels zeer snel koelunits bij een project kan plaatsen en deze direct kan monitoren.

 
De klant plaats regelmatig gekoppelde koelunits wanneer bijvoorbeeld een koelhuis onderhoud nodig heeft. De units werden voorheen via kabels gekoppeld en aangestuurd. Dit nam veel tijd in beslag en had het risico op kapotte kabels. De modbus PLCs op de koelinstallaties communiceren nu via een 868 MHz radionetwerk, waardoor de klant geen kabels meer nodig heeft. Via direct VPN access heeft de klant 24/7 remote toegang tot de hoofdbesturing.

Stabiele lokale communicatie, remote inzicht via 3G M2M gateway

Door het gebruik van lokale radio communicatie creëren we snel een stabiel netwerk zonder datakosten. Alle data komt samen bij de gateway en is van daaruit op afstand beschikbaar. De klant kan zo zijn complete installatie op afstand monitoren.

 

MachineTalk B.V. Voorsprong door communicatie op afstand

MachineTalk verzorgt de communicatie op afstand met machines en installaties. Van stand-alone hardware voor sms alarmering tot volledig beheerde online M2M oplossingen. Klanten gebruiken deze oplossingen voor remote service, monitoring, maintenance en control.